En psykoterapeut kan hjælpe dig med at tale ud

En psykoterapeut kan hjælpe dig med at tale ud

Få talt ud om det hele med en psykoterapeut. 

Hvad kan en psykolog hjælpe dig med? Jo, nu skal du høre – en psykolog kan være den ven som du helst ikke vil have – skal inddrages i dine tanker og følelser på en så dyb måde, hvor vennen måske har svært ved egentlig at være helt ærlig og hjælpe. Du kan endda nå til et punkt, hvor det går ud over jeres venskab – hvis du så får afvide at din ven ikke er enig, ikke kan se problemet eller lign. og du måske ikke helt kan acceptere det. Hvorfor ikke skåne et venskab og i stedet tage til psykoterapi og få talt ud om tingene her. Du kan stille dig selv spørgsmålet, men også reflektere over hvad du ville få ud af at gå til en psykoterapeut for en periode. Måske der er en lang række fordele. Sæt dig ned og tænk over hvilke forventninger du har til besøget. Hvad vil du gerne have ud af det? oplever du at have svært ved at håndtere et pres fra omverdenen? Er der tanker og følelser som er svære for dig og som fylder alt for meget? har du svært ved at være tilstede i nuet? 

Hvorfor skal du gå til psykoterapeut? 

Er det ikke nemmere at snakke med en ven? måske ikke altid. Venner kan som tidligere nævnt være støttende – men en psykoterapeut er ikke bange for at konfrontere dig med, hvordan din adfærd holder dig fast i et ulykkeligt mønster. Derfor er det bedre at tale med en psykoterapeut om dine oplevelser – for at undgå den slags venskaber – hvor du er nødt til at tage afstand – eller at de er nødt til at tage afstand – fordi de måske føler et pres på det ansvar det kan være. 

Andre gode grunde til at besøge en psykoterapeut:

  • Du vil helst undgå at konfrontere dine venner om dine problemer og i stedet kan du få talt ud med en professionel omkring det hele 
  • Du lider af tankemylder, stress, angtst, frygt for fremtiden, en håbløshed, en følelse af at livet og dagene bare skal gå, ingen livsglæde, ensomhed. 
  • Du er god til at presse dig selv lidt for hårdt og har svært ved at give slip på gamle følelser, traumer, tidligere dårlige oplevelser eller har svært ved at stope på andre. 
  • Corona har været en udfordring for dig – du har svært ved at finde tilbage til hverdagen, dit gamle jeg og leve det liv som du drømmer om. 

 

Skriv et svar